Alfred Schreuder.
Volledig scherm
Alfred Schreuder. © BSR Agency

Schreuder komend seizoen nieuwe hoofdtrainer Hoffenheim

Poulsen naar AjaxAlfred Schreuder vertrekt komende zomer als assistent van Erik ten Hag bij Ajax. De Barnevelder wordt hoofdtrainer van Bundesligaclub Hoffenheim. Schreuder wordt in de Johan Cruijff Arena opgevolgd door de Deen Christian Poulsen.

Schreuder was eens in dienst van Hoffenheim, waar hij tot januari 2018 assistent was van Julian Nagelsmann. Nagelsmann tekende vorig jaar al een contract bij Red Bull Leipzig. Schrreuder tekent tot de zomer van 2022 bij Hoffenheim, waar oud-PSV’er Joshua Brenet speelt. Justin Hoogma staat ook onder contract bij Hoffenheim, maar is verhuurd aan St. Pauli.

Schreuder stond nog tot de zomer van 2020 onder contract bij Ajax. ,,Alfred heeft al in de Bundesliga gewerkt en kan daar deze zomer als hoofdtrainer aan de slag. Dat wil hij heel graag en wij hebben besloten daar niet voor te gaan liggen”, legde directeur voetbalzaken Marc Overmars uit op de website van Ajax.

,,Ik heb de ambitie om hier als hoofdtrainer nu mijn eigen stempel te drukken en het volgende succesverhaal te schrijven”, zegt Schreuder. ,,Natuurlijk helpt het dat ik de club en veel van de betrokken personen ken. In mijn eerste periode bij Hoffenheim ben ik niet alleen van de club maar ook van de regio gaan houden.”

Alexander Rosen.
Volledig scherm
Alexander Rosen. © Getty Images

Schreuder was voor Hoffenheim meteen een topkandidaat toen bekend werd dat Nagelsmann de club zou verlaten. ,,Hij heeft al bewezen dat hij voor het type voetbal staat dat ook Hoffenheim kenmerkt: moedig, fris en aanvallend”, zegt eigenaar Dietmar Hopp.

,,Alfred kent de structuur van onze club en het grootste deel van het team. Hij heeft met zijn ervaring en zijn strategische en duidelijke manier van communiceren bijgedragen aan het succes in de afgelopen jaren”, vindt sportdirecteur Alexander Rosen.

Poulsen volgt na dit seizoen Alfred Schreuder op. De voormalig middenvelder ondertekent een contract voor twee jaar in Amsterdam. Hij behaalde vorig jaar zijn UEFA A-diploma en liep sinds september enkele maanden stage bij de technische staf van het eerste elftal. 

De 39-jarige Poulsen speelde van 2012 tot en met 2014 bij Ajax. Daarvoor kwam hij uit voor clubs als Liverpool, Juventus en Sevilla. In 2015 zette hij bij FC Kopenhagen een punt achter zijn loopbaan.