Demi Schuurs (rechts).
Volledig scherm
Demi Schuurs (rechts). © Getty Images

Schuurs volgend jaar een koppel met Peschke

Dubbelspecialiste Demi Schuurs gaat komend tennisseizoen een duo vormen met de Tsjechische Kveta Peschke. Schuurs stopt de samenwerking met Anna-Lena Grönefeld, die nog niet weet of ze haar loopbaan wil voortzetten.

De inmiddels 44 jaar oude Peschke is de voormalig nummer een van de wereld in het dubbelspel. Momenteel bezet ze op de wereldranglijst de 21e plek. Schuurs, de beste dubbelspeelster van Nederland, staat zestiende.

Schuurs sluit volgende week haar seizoen af op de WTA Finals in Shenzhen, het eindejaarstoernooi voor de beste acht koppels. Dat is haar laatste toernooi met Grönefeld. Peschke is ook aanwezig in Shenzhen, maar dan als reserve.

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.