Volledig scherm
Clarence Seedorf won in 1998 met Real Madrid van Juventus in de Champions League-finale in Amsterdam. © Getty Images

Seedorf: Real Madrid brengt altijd iets extra's in de Champions League

Clarence Seedorf won de Champions League met Ajax (1995) en Real Madrid (1998), de clubs die woensdagavond tegenover elkaar staan in de Champions League. ,,Ajax zal het geloof hebben dat ze Real Madrid kunnen uitschakelen, omdat ze hopen op een gebrek aan motivatie.”

Volledig scherm
© ANP

De inmiddels 42-jarige Seedorf won later ook met AC Milan (2003 en 2007) nog twee keer de Champions League, maar de huidige bondscoach van Kameroen blikt in een interview met de Spaanse sportkrant Marca terug op zijn eerste twee eindzeges. ,,Ik was 19 jaar toen ik mijn eerste Champions League won, dat was geweldig. Na de wedstrijd deed ik interviews samen met mijn idool Frank Rijkaard, hij aan het eind van zijn carrière en ik nog aan het prille begin. Ik heb vervolgens de hele week niet geslapen vanwege alle feesten in Amsterdam,” blikt Seedorf terug. ,,De Champions League winnen met Real Madrid drie jaar later was ook onvergetelijk, ook omdat de finale in mijn Amsterdam was. We hadden een groep hongerige spelers die een gigantische motivatie hadden. Na 32 jaar keerde de Champions League eindelijk terug naar Madrid, dat zorgde ook voor een gigantisch feest.”

Meer dan De Ligt en De Jong

Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn voor de meeste Spanjaarden de enige bekende namen bij Ajax, maar Seedorf sluit een stunt van de Amsterdammers zeker niet uit. “Ziyech, Dolberg, Tadic en Huntelaar zijn ook allemaal belangrijke spelers. Real Madrid zal het gaan opnemen tegen een team dat al vele jaren niet de knock-out fase van de Champions League heeft bereikt. Ajax gelooft zeker dat ze Madrid kunnen verslaan, ook omdat Real Madrid al zo vele jaren succesvol is in de Champions League en dat misschien kan leiden tot een gebrek aan motivatie van hun kant.”

Toch ziet ook Seedorf Real Madrid als de grote favoriet tegen Ajax. ,,Real Madrid brengt in de Champions League altijd iets extra's. Toen ik bij Real kwam hadden ze 32 jaar de Champions League niet gewonnen, maar de afgelopen twintig jaar hebben ze de cup zeven keer gewonnen. Ik ben blij dat ik aan het begin van deze glansrijke periode van de club heb kunnen staan. Ze zijn ook buiten het veld een gigantische club geworden in de afgelopen twintig jaar.”

Poll

Wat gaat het woensdagavond worden in Amsterdam?

  • Winst Ajax (22%)
  • Gelijkspel (12%)
  • Winst Real Madrid (66%)
15262 stemmen
Volledig scherm
© EPA

Hieronder kunt u luisteren naar de podcast van AD Sportwereld over de Champions League-ontmoeting tussen Ajax en Real Madrid van woensdag: