Volledig scherm
Thulani Serero (links) bepaalt de gang van zaken in de Arena tegen Ajax. © ANP Pro Shots

Serero is een topaanwinst voor Vitesse

Tussenbalans VitesseARNHEM - Vitesse staat na een turbulente transferzomer stevig in de steigers. Trainer Henk Fraser heeft de meeste automatismen in zijn vernieuwde equipe al ingeslepen. Met de interlandperiode om te herstellen en bij te tanken, kan in Arnhem nu de tussenbalans worden opgemaakt.

Deze week komen daarvoor alle linies bij de eredivisionist aan bod. In aflevering 3: het middenveld.

Die linie staat zonder twijfel onder leiding van Thulani Serero. Met de Zuid-Afrikaan heeft technisch directeur Mohammed Allach een topper in huis gehaald. Transfervrij nog wel. Serero heeft zich in een paar maanden tijd ontwikkeld tot onmisbare schakel in Arnhem. Hij bepaalt het tempo. Hij dirigeert het elftal. Hij zorgt dat de opbouw goed verloopt.

Volledig scherm
Navarone Foor houdt tegen OGC Nice Alassane Pléa (rechts) van de bal af. © EPA

Serero is bij Vitesse van de buitencategorie. En zijn secondanten Thomas Bruns en Navarone Foor worden daar ook beter van.

Volledig scherm
Thomas Bruns (rechts) schoffelt Sean Klaiber van FC Utrecht van de bal. © ANP Pro Shots

Foor is soms te druistig. Te wild. Dat levert balverlies op. Daarentegen loopt de Nijmegenaar constant gaten dicht en is hij zowel voorin als achterin te vinden. Hij moet die kilometers nog vooral nuttig leren besteden.

Volledig scherm
Mason Mount scorend tegen FC Utrecht. Sander van de Streek baalt © ANP Pro Shots

Bruns heeft na een aarzelende start de maatstaf tegen Ajax en FC Utrecht zelf gezet. In de Arena was hij top, tegen Utrecht poetste de Tukker Yassin Ayoub van het veld. Bruns speelde met het mes tussen de tanden, zoals het hoort.

Het middenveld van Vitesse staat daar mee, maar met name Mason Mount dient zich aan. De groeibriljant van Chelsea laat op de training bijna dagelijks zijn klasse zien. De Academy Player of The Year van de Londense club, het toptalent dus, lijkt de maanden van gewenning voorbij. Hij aast op een plek op het middenveld, al kan hij ook voorin uit de voeten. Na de interlandperiode krijgt de Engelsman ongetwijfeld meer speeltijd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Live Voetbal

home logo FrankrijkFRA
EINDE
4-2
KroatiëKRO
away logo