Volledig scherm
Thulani Serero, met de schaal van de speler van de maanden augustus en september. © Marina Popova

Serero zit bij Vitesse weer vol van plezier

ARNHEM - Thulani Serero heeft met de overstap van Ajax naar Vitesse deze zomer de juiste keuze gemaakt. De Zuid-Afrikaan is uitgeroepen tot beste speler van augustus en september in het AD-spelersklassement, waaraan ook de Gelderlander is verbonden.

,,Ik waardeer dit enorm”, zegt de controleur van de Arnhemse eredivisieclub. ,,Dit is de opbrengst van hard werken. Het toont aan dat ik op de goede weg ben. En dit is ook een eerbetoon aan het team. We zijn goed aan het seizoen begonnen.”

Serero (27) is het rangeerstation van Vitesse. Hij zet de organisatie neer. Hij verzorgt de opbouw. Opmerkelijk is daarbij dat de Zuid-Afrikaan in turbotempo zijn ritme heeft gevonden. De spelmaker heeft in zijn laatste jaar bij Ajax nauwelijks gevoetbald. Het is in Arnhem niet aan hem af te zien.

Warm nest

,,Ik heb daar geen verklaring voor”, vertelt Serero. ,,Ik ben bij Vitesse wel in een warm nest terecht gekomen. Vanaf mijn binnenkomst ben ik al op mijn gemak. Daarvoor moet ik iedereen bij de club bedanken. Voor mij is het verder ook allemaal een verrassing. Ik had zelf de overtuiging dat ik nog veel kon brengen. Maar de waarheid ligt wel op het veld.”

De basis heeft hij gelegd in de voorbereiding. ,,De eerste week bij Vitesse was echt zwaar”, stelt Serero. ,,Echt alles deed me pijn. Ik moest weer wennen aan de belasting. Aan het ritme van trainen en wedstrijden. Ik moest snel mijn kracht, snelheid en conditie terugkrijgen. Mijn fanatisme was daarin een belangrijke factor. Je kunt mij met alles verslaan. Een kaartspel, of wat dan ook. Maar op het voetbalveld wil ik winnen. Daar ben ik in mijn element.”

Controlfreak

De Zuid-Afrikaan heeft nog een belangrijke karaktertrek. ,,Ik ben een controlfreak”, beaamt hij. ,,Ik wil wedstrijden altijd onder controle krijgen. Dat is voor mij nu ook het grote verbeterpunt. Ik moet in alles nog progressie maken, hoor. Ik moet nog meer diepte in mijn spel gaan leggen. Ik moet ook constant een hoog niveau aantikken. Maar controle is belangrijk. Tegen FC Utrecht lukte dat een hele fase niet. Daar baal ik dan van.”

Maar bovenal is Serero gelukkig. ,,Ik ben een voetbaldier en ik voetbal weer”, zegt hij. ,,Dit is mijn lust en mijn leven. Dat ik deze waardering krijg, prijst mij gelukkig. Maar ik kijk meteen weer vooruit. Bij Vitesse is ontzettend veel werk te verzetten. Ik streef het hoogste na. Ik wil in de top drie van de eredivisie blijven staan.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement