Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak Swart in actie op De Vijverberg tegen Westendorp. Foto Theo Kock © DE GELDERLANDER

Sjaak Swart: De Graafschap is een gezellige club

DOETINCHEM - Sjaak Swart wordt op 3 juli 80 jaar, maar wil ook op De Vijverberg met walking football geen wedstrijd verliezen.

Hoofdschuddend hoort Sjaak Swart het aan. De speaker bij het walking football-toernooi in het stadion van De Graafschap meldt op deze bloedhete woensdag dat de scores niet bij worden gehouden. Meedoen is belangrijker dan winnen, zegt hij.

,,Onzin'', zegt Swart die deelneemt met de ex-internationals. ,,Voetballen speel je om te winnen. Ik baal ook van onze tegenstanders. We zijn veruit de beste ploeg, maar ze liggen allemaal met zes man voor het doel. Ze proberen niet eens te voetballen. Dat is waardeloos.''

Westendorp

Dat de tegenstanders luisteren naar namen als Juliana'31, Westendorp en DVC'26 is Swart - doopnaam Jesaia - even ontgaan.

Onlangs schold Mister Ajax nog een scheidsrechter de huid vol tijdens het WK walking football in Bristol. ,,We zijn daar genaaid door de arbitrage. De organisatie wilde per se een finale tussen Engeland en Schotland. Er werd een goal van ons volledig onterecht afgekeurd en eentje omdat ik op zo'n plastic hoedje zou hebben gestaan. Schiet mij maar lek. We waren absoluut de beste en normaal gesproken 100 procent zeker wereldkampioen geworden.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.