Volledig scherm
© ANP

Slecht nieuws voor Herlings: motorcrosser breekt zijn enkel bij zege

VideoJeffrey Herlings heeft de eerste manche van de MXGP van Letland gewonnen, maar die winst werd overschaduwd door een nieuwe blessure. De eerder gekwetste voet van de Nederlander kreeg opnieuw een klap toen hij na een eigen val in de opwarmronde werd geraakt door een andere coureur. De motorcrosser brak daarbij zijn enkel en kan niet meer van start in de tweede manche.

De Brabander brak die voet in januari in Spanje tijdens een training en miste door de zware voetblessure al de eerste zeven GP’s van het seizoen. Het is nog niet duidelijk hoelang Herlings nu is uitgeschakeld.

Herlings had in de eerste manche niet de beste start en kwam achter Tony Cairoli en Arnaud Tonus als derde door. De Nederlander ging al gauw voorbij Tonus, maar maakte aanvankelijk geen jacht op zijn merkgenoot, die nog meedoet om de titel. Nadat Cairoli’s tempo inzakte en Tonus eerst voorbij Herlings en vervolgens voorbij Cairoli ging, schoof de Nederlander ook door.

Pijntjes

Dat Cairoli in de buurt van de zege kon komen was sowieso een verrassing. De Italiaan kampt met wat pijntjes en de griep en steekt niet in beste vorm. Verder dan de derde positie viel hij echter niet terug. Dat betekende dat hij kostbare puntjes pakte ten opzicht van Gajser, die nog altijd leidt in het kampioenschap maar zesde werd in de eerste manche.

In de slotfase leek Herlings het plan te laten varen om Cairoli voorbij te kunnen laten en zette hij de aanval in bij Tonus. Zodoende greep hij buitenom de leiding en won hij met een gebroken enkel alsnog de eerste manche voor Tonus en Cairoli, die inliep in het kampioenschap op de als zesde gefinishte Gajser.

Bekijk hieronder beelden van de val van Herlings:

 1. LIVE: Van Heertum en Baas in de basis bij De Graafschap tegen Jong FC Utrecht
  LIVE

  LIVE: Van Heertum en Baas in de basis bij De Graafschap tegen Jong FC Utrecht

  UTRECHT - De Graafschap begint vanavond (20.00 uur) zonder Gregor Breinburg en Toine van Huizen aan de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Trainer Mike Snoei geeft Roland Baas en Jasper van Heertum een basisplaats. De Doetinchemmers kunnen vanavond hun borst natmaken. Het Utrechtse beloftenteam, de afgelopen jaren steevast een kelderploeg in de eerste divisie, verrast dit seizoen. De talentenploeg staat op de zesde plek, met slechts twee punten achterstand op de Superboeren. Mis niets in het liveblog!
 2. LIVE: NEC met drie nieuwe basisklanten tegen beloften van PSV
  LIVE

  LIVE: NEC met drie nieuwe basisklan­ten tegen beloften van PSV

  NIJMEGEN - NEC treedt vanavond (aftrap 20.00 uur) tegen Jong PSV aan met drie nieuwe basiskrachten. Rens van Eijden speelt na ruim negen maanden weer een officieel duel bij de Nijmegenaren. De centrale verdediger kampte lange tijd met liesklachten. Ole Romeny en Jellert van Landschoot maken tegen de beloften uit Eindhoven eveneens hun rentree vanaf de eerste minuut. NEC wil de tweede periode in de eerste divisie succesvol van start gaan. Mis niets in het liveblog!