Volledig scherm
Neymar kwam voor het eerst in een maand in actie. © Getty Images

Slechte generale voor Ajax-tegenstander bij rentree Neymar

OSC Lille beleefde een slechte generale in aanloop naar het Champions League-duel met Ajax. Paris Saint-Germain zag Neymar terugkeren en won in eigen huis met 2-0. 

De Braziliaanse superster keerde na één maand blessureleed terug binnen de lijnen. Neymar kampte met een achillespeesblessure. Hij vertolkte geen hoofdrol bij de winst van PSG en werd na iets meer dan een uur vervangen. Wie wel een stempel drukten op wedstrijd: Mauro Icardi en Angel Di Maria. De spits opende de score, waarna Di Maria na een half uur spelen de 2-0 maakte. 

Lille creërde genoeg kansen, maar de scherpte ontbrak. Het andere wonderkind bij PSG begon op de bank wegens ziekte, maar Kylian Mbappé bleek fit genoeg om in te vallen. Hij verving Neymar, maar bleef op de achtergrond tegen Lille. 

Ajax gaat woensdag op bezoek in Noord-Frankrijk waar de ploeg van Erik ten Hag een gooi kan doen naar Europese overwintering.

  1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
    PREMIUM

    Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

    HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.