Volledig scherm
Een flipperkastwedstrijd voor Upwward. Archieffoto © Marc Pluim

Spektakel op De Bakenberg, Arnhem onderuit in Uden

ARNHEM – De thuiswedstrijd van de hockeyers van Upward tegen Bully was er één van pieken en dalen. De Arnhemmers lieten bij vlagen het beste hockey van het seizoen zien, maar zakten vervolgens weer door de ondergrens. Uiteindelijk resulteerde de flipperkastwedstrijd in 1D in een spectaculaire 7-5 zege.

Thomas Degen (2), Yorick Schiebergen, Douwe Dijkhuizen, Peter Werre, Marnix Griffioen en Ties Koopmans scoorden namens Upward.

Arnhem leed in 2C een dure nederlaag in en tegen Uden: 3-0. Door het verlies passeerde Uden de Velpenaren op de ranglijst, waardoor de onderste plekken niet meer ver weg zijn.

HCM boekte de zevende overwinning op rij en bleef daardoor koploper in 3C. De winst, tegen HVA thuis, kwam dit keer echter wat minder eenvoudig tot stand dan de voorgaande weken. In de laatste tien minuten liepen de Arnhemmers alsnog uit naar 4-2.

Thijs Bottemanne, Jorrit Boogaard, Lars Kemperink en Pim van Deursen waren trefzeker voor HCM.

Bemmel walste in 4B ook over subtopper Cranendonck heen: 10-2. De ploeg van coach Marc Slaats bleef daarmee de ongeslagen koploper. Ischa van den Broek (3), Mathijs Meinema (3), Emil Mejia (3) en Steffan Borgers scoorden voor Bemmel.

Oosterbeek won in 4C zakelijk bij Hardenberg. De ploeg van coach Glenn Coates kwam geen moment in de problemen en liep geleidelijk uit naar een 3-0 zege. Ruben Brager (2) en Daan Liethof scoorden voor Oosterbeek.