Volledig scherm

SSS'18-trainer: 'KNVB neemt vrouwenvoetbal niet serieus'

OVERLOON - SSS'18-trainer Christos Kousounis is niet te spreken over de competitie- en bekerindeling van de KNVB. Kousounis legde zaterdag met de Overloonse voetbalsters zo'n 366 kilometer af voor een verloren bekerwedstrijd tegen Ter Leede 2 (9-0 verlies). De woede van de Griekse trainer richt zich op de afstanden die er afgelegd moeten worden. „Dit sloeg helemaal nergens op. Waarom wordt er niet geografisch ingedeeld door de KNVB?"

Ook de competitie-indeling vindt hij niks. De eersteklasser moet bijvoorbeeld naar Oosteind (113 kilometer), Schijf (136) en Roosendaal (140). „Ze hebben Eldenia 2 uit Arnhem niet in onze poule ingedeeld. Dat klopt voor geen meter. De KNVB neemt vrouwenvoetbal niet serieus."

Boycot
Aanvankelijk wilde Kousounis de wedstrijd tegen Ter Leede 2 zelfs boycotten. „Maar dat zou ons een boete van 500 euro opleveren en diskwalificatie voor het bekertoernooi volgend jaar. Dat wilde we niet riskeren."

Nederlands elftal
Zijn team huurde de bus van het Nederlands elftal. „Dat kostte ons 1.000 euro. Dankzij enkele gulle gevers en een klein bedrag uit de clubkas, konden we dat doen. We hebben het beste van deze belachelijke situatie gemaakt." Dat de ploeg dan ook nog eens 9-0 verloor, kon de trainer niet deren. „Het verlies was te verwachten tegen deze topklasser. Ik ben allang blij dat we een elftal bij elkaar konden krijgen."

Idioot
Doorgaans speelt SSS namelijk op zondag. „Het is idioot dat de zondagclubs zich altijd moeten schikken. Dat is een kromme regel van de KNVB. Waarom moet je als zondagclub op zaterdag spelen en hoef je als zaterdagploeg nooit op zondag?"

Zondag is de rit 'slechts' 96 kilometer, naar FC Gelre in Wehl.