Volledig scherm
Huub Stevens (midden). © BSR Agency

Stevens tot einde seizoen bij Schalke 04: ‘Moeilijk om nee te zeggen’

Huub Stevens blijft tot het einde van het seizoen de coach van Schalke 04. Dat heeft de club bekendgemaakt op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van morgen tegen RB Leipzig (15.30 uur). 

Gisteren maakte Schalke 04 bekend dat de 65-jarige Nederlandse coach in elk geval morgen samen met assistent Mike Büskens op de bank zou zitten als interim-coach. Gerard Asamoah wordt teammanager. ,,Waarom ik dit doe? Het is moeilijk om nee te zeggen tegen Schalke 04", zei Stevens op de persconferentie, waar hij ook gevraagd werd naar zijn vriendschap met Domenico Tedesco, die gisteren werd ontslagen. ,,Die vriendschap blijft bestaan. Domenico heeft goed werk verricht en ik heb gisteren lang met hem gesproken.”

Jochen Schneider, sportief directeur in Gelsenkirchen, is Stevens en Büskens dankbaar voor het feit dat ze in een moeilijke fase instappen bij de club.

Tedesco werd ontslagen na de midweekse 7-0 nederlaag in de achtste finale van de Champions League tegen Manchester City en de huidige veertiende plek in de Bundesliga. Het gat met de zestiende plek (die na afloop van het seizoen nacompetitie betekent, red.) bedraagt slechts vier punten. Het gat met de rechtstreekse degradatieplaatsen is wat groter: negen punten.

Derde periode

Volledig scherm
Huub Stevens in 1997. © BSR Agency

Stevens begint aan zijn derde periode als trainer van Schalke. In zijn eerste periode, tussen 1996 en 2002, leidde hij de club naar de winst van de UEFA Cup in 1997 en naar twee Duitse bekers. Büskens en Asamoah zaten toen in zijn ploeg. De fans van Schalke kozen Stevens tot trainer van de eeuw. De Limburger ging in 2011 weer aan de slag in Gelsenkirchen, maar een jaar later werd hij ontslagen. Sinds vorig jaar zit Stevens in de raad van toezicht van de Duitse topclub.

De oud-international moest in 2016 vanwege hartklachten zijn werk bij Hoffenheim neerleggen. ,,Het gaat nu goed met me. En hopelijk gaat het over drie maanden nog steeds goed met me’', zei Stevens. ,,We moeten nu als één familie optrekken.’’

Volledig scherm
Huub Stevens. © Ina Fassbender/dpa