Volledig scherm
Bart Straalman in duel met Donny van de Beek. © Pro Shots

Straalman na kansloze nederlaag: 'Heel pijnlijk'

Bart Straalman beleefde maandagavond weinig plezier aan zijn rentree bij De Graafschap. De 20-jarige verdediger keerde na 3 maanden blessureleed terug in de basisformatie, maar ging met de Doetinchemse eerstedivisionist kansloos onderuit bij Jong Ajax (4-2).

Het begon nog zo goed voor De Graafschap. Na 40 seconden kopte Piotr Parzyszek een voorzet van Elvio van Overbeek binnen (0-1). Daarna schotelde de thuisploeg het publiek een galavoorstelling voor en fungeerden de Superboeren als lijdend voorwerp. ,,Heel pijnlijk", baalde Straalman, die na 65 minuten moegestreden naar de kant werd gehaald. ,,In de slotfase had misschien de 4-3 nog kunnen vallen. Maar om eerlijk te zijn, hadden we daar geen recht op."

Een overwinning in de thuiswedstrijd van vrijdag tegen Helmond Sport (zonder publiek) is meer dan nodig, besefte Straalman. ,,We verkeren in een bedroevende situatie, daar moet snel verandering in komen. Het wordt tijd dat we een serie neerzetten. Vrijdag telt alleen een zege, excuses zijn er niet meer."