Volledig scherm
Het gat in de ruit van de supportersbus van FC Groningen. © Gerrit Haverkamp

Supportersvereniging FC Groningen gaat aangifte doen na bekogelen bus

NIJMEGEN - De supportersvereniging van FC Groningen heeftzondag aan RTV Noord laten weten aangifte te gaan doen. Dit nadat desupportersbus van FC Groningen zaterdagavond onder vuur is genomen met een steenvanuit bosjes langs de Van Boetbergweg, een uitvalsweg in Nijmegen.

De steen, die een ruit van de bus heeft doorboord, heeft voor lichte verwondingen gezorgd bij een Groningse steward. Dat heeft NEC zondag bevestigd. De man liep zijn verwondingen op door glasscherven.

Actie
FC Groningen-woordvoerder Richard van Elsacker kon zondag nog niet aangeven of zijn club actie gaat ondernemen. Waarschijnlijk zal maandag duidelijk worden of FC Groningen aangifte gaat doen.

Daders
Het incident vond plaats kort na de competitiewedstrijd NEC-FC Groningen (1-1). De bus vervoerde zo’n 40 passagiers, onder wie kinderen, en was net onderweg naar huis. „We zijn meteen op het incident afgegaan”, vertelt wijkagent en supportersbegeleider Brugt Peper. „We hebben nog gezocht naar mogelijke daders in de omgeving, maar die hebben we niet meer aangetroffen.”

Of de stenengooier afkomstig is uit het NEC-kamp, weet Peper niet. „Ik weet wel dat de dader met een grote steen heeft moeten gooien. Anders krijg je die dubbele beglazing van de bus niet kapot.”

De politie had de dader(s) van deze actie zondagavond nog niet weten te vinden.

Afkeuring
De supportersvereniging van NEC heeft de actie direct afgekeurd. Ook de Nijmeegse clubleiding veroordeelde het voorval. „NEC heeft met afschuw kennis genomen van de bekogeling van een supportersbus van FC Groningen", verklaart de club op de eigen website. „We vinden het vreselijk dat de FC Groningen-supporters dit hebben moeten meemaken. Na de wedstrijd is één van de twee supportersbussen op enkele kilometers van het stadion bekogeld met een steen terwijl de bussen begeleid werden door de politie richting de snelweg. Een grote zijruit sneuvelde en een steward liep lichte verwondingen op. De bus kon niet verder rijden en de geschrokken supporters zijn opgevangen op het politiebureau waar NEC en de supportersvereniging van NEC aanwezig waren. Er is een vervangende bus geregeld en even na twaalven waren de supporters weer onderweg richting Groningen."

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo