Volledig scherm
NEC-spits Taiwo Awoniyi duelleert met FC Utrecht speler Willem Janssen. © ANP

Talent Kadioglu bezorgt NEC kostbaar punt in Utrecht

UTRECHT - NEC heeft zondagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Ferdi Kadioglu was de grote man bij de Nijmeegse ploeg. Het jeugdtalent viel na een zwakke eerste helft (1-0) in en bekroonde zijn sterke optreden met de prachtige gelijkmaker.

Bij NEC moest Mikael Dyrestam toch passen voor dit duel vanwege knieklachten. Hij werd rechts achterin vervangen door Michael Heinloth. Ook Mohamed Rayhi (enkel) en Sam Lundholm (disciplinair gestraft) ontbraken in de selectie van trainer Peter Hyballa, die zijn ploeg 4-5-1 liet spelen.

Tegenstoot
De coach speculeerde op de tegenstoot. NEC kreeg ook voldoende ruimte voor de counter, maar Reagy Ofosu en Taiwo Awoniyi misten de rust en klasse aan de bal om munt te slaan uit aanvallen met perspectief. FC Utrecht was beter en gevaarlijker. Joris Delle, de opnieuw goed spelende doelman, redde knap op een inzet van Yassin Ayoub. De Franse goalie zag Sébastien Haller op de lat koppen, terwijl Richairo Zivkovic vrij voor hem mocht aanleggen en naast schoot. De langverwachte 1-0 kwam er toch nog voor de pauze. Nacer Barazite tikte van dichtbij de openingstreffer binnen.

Meer voetbal
Halverwege bracht Hyballa de jonge technicus Kadioglu in de ploeg voor Ofosu, in een poging wat meer voetbal te krijgen in het voorste dele van het team. Dat leverde na tien minuten de eerste echte kans voor NEC op. Kadioglu hield in de zestien het overzicht en bediende Kevin Mayi, die met zijn rug naar de goal stond. De spits probeerde het met een hakje, dat echter ruim naast het doel verdween.

Eerste doelpunt
Aangevoerd door het sterke spel van de balvaste en balvaardige Kadioglu was NEC de betere ploeg in de tweede helft. De beloning volgde na ruim een uur spelen. Kadioglu speelde zich knap vrij en vond vanaf het randje van de zestien met een mooie uithaal de bovenhoek: 1-1. Dit was het eerste doelpunt van de net zeventien jaar geworden Kadioglu in de hoofdmacht van NEC.

Kansen
Na de gelijkmaker kreeg NEC kansen op meer. Janio Bikel mocht ongehinderd vanaf de zijkant de zestien binnenlopen met de bal aan de voet. Hij schoot voorlangs. Op aangaven van Kadioglu miste ook Mayi het Utrechtse doel.

Al met al was het gelijkspel terecht. Voor NEC was het een kostbaar punt in de jacht op handhaving in de eredivisie.

FC Utrecht-NEC 1-1 (1-0).
35. Barazite 1-0, 62. Kadioglu 1-1.
NEC: Delle; Heinloth, Dumic, Golla, Fomitschow; Mayi (87.Grot), Bikel, Von Haacke, Breinburg, Ofosu (46.Kadioglu); Awoniyi (90.Owusu-Abeyie).

Volledig scherm
Janio Bikel passeert Yassin Ayoub van FC Utrecht. © ANP
Volledig scherm
Ferdi Kadioglu wordt door zijn teamgenoten gefeliciteerd met zijn goal tegen FC Utrecht. © Pro Shots