Volledig scherm
Nicky Hofs in actie voor MASV uit Arnhem. © Jan Ruland van den Brink

Team van oud-profs Vitesse kampioen na verdachte 24-1 en 23-3

Het amateurteam van Nicky Hofs en Tim Cornelisse is gisteravond kampioen geworden in de reserve 4e Klasse, maar de manier waarop is zeer opmerkelijk. Het derde voetbalelftal van MASV uit Arnhem streed met SC Rheden 2 om de titel, maar het team van de oud-Vitessenaren had een veel minder doelsaldo. 

Dit werd in de laatste twee wedstrijden rechtgezet, zodat de titel alsnog naar MASV 3 ging.

Het amateurteam van Hofs en Cornelisse moest nog twee keer tegen dezelfde tegenstander, Veluwezoom 2 uit Velp.  Dat team stond voor de dubbel tegen MASV op de zesde plek in de uit tien teams bestaande competitie met zestien punten uit zeventien wedstrijden.

Geknakt

Volledig scherm
Tim Cornelisse met zijn zoon Enzo. © Gerard Burgers
Volledig scherm
Nicky Hofs in augustus 2017. © Erik Pasman (Proshots)

De eerste wedstrijd werd zondag gewonnen met 23-3 en donderdag werd de score op eigen veld nog ruimer, 24-1. Het doelsaldo ging van +46 naar +89 en daarmee kreeg Rheden het nakijken, dat op een doelsaldo van +85 eindigde.

Hofs en Cornelisse vierden donderdagavond de titel maar de KNVB gaat volgens Omroep Gelderland nog wel kijken naar de opmerkelijke gang van zaken. Voorzitter Eef Kasteel van MASV maakt zich echter geen zorgen. ,,Het is gewoon verlopen zoals het hoort. Het was doelpunt maken, bal pakken, rennen naar de middenlijn en weer aanvallen. En bij de 10-1 was er bij de tegenstander natuurlijk wel wat geknakt’’, stelt de voorzitter.