Volledig scherm
HV Huissen tegen Dongen © Fons Sluiter

Tegenstander HV Huissen na remise over de rooie

HUISSEN - Het doelpunt dat HV Huissen zondag thuis in de slotseconde scoorde waardoor het 26-26 werd, was te machtig voor tegenstander Dongen. Een speler vloog scheidsrechter Joop Bakkenes aan. Een opstootje was het gevolg.

De arbiter floot tegen Dongen, vanwege tijdspel. Er stond nog 1,5 seconde op de klok. Vervolgens kwam de bal bij de volledig vrijstaande Sander Nienhuis die snoeihard –en in de zoemer- de niet meer verwachte gelijkmaker aantekende. De 26-26 was verdiend, maar niet in de ogen van de nummer 8 van Dongen die direct na afloop Bakkenes aanvloog. Die werd beschermd door Huissense spelers.

In het opstootje dat volgde tussen de Brabanders en Huissenaren werd er fiks getrokken en geduwd, maar Bakkenes en de andere arbiter, Dick Verwoerd, deelden uiteindelijk geen straffen meer uit. Beide teams gingen daarna in relatieve rust de zaal uit.

Dat Dongen, nummer vier in de hoofdklasse, over de rooie ging was deels te begrijpen. Bij rust leidde het met 12-15. In de tweede helft werd HV Huissen sterker en had het zelfs de (eerste) zege kunnen pakken. Maar waar het zelf niet scoorde vlak voor tijd, deed Dongen dat wel. Toch bleek de 24-26 voorsprong dus niet genoeg.

HV Huissen vierde het punt, het derde dit seizoen, alsof het een zege betrof. Coach Fred Wieland: „Eigenlijk kon dit niet gebeuren, maar het gebeurde toch. Dit kan wel eens de ommekeer voor ons team zijn.”