Terugkeren naar de eredivisie? Het wordt moeilijker dan ooit

COLUMNWie het Duitse voetbal een beetje volgt, weet dat de 2. Bundesliga het afgelopen seizoen een stuk leuker was om te volgen dan het hoogste niveau. Gaan we dat hier binnenkort ook beleven?

4 reacties

 • H. Arendsen

  4 weken geleden
  de graafschap moet 2 a 3 jaar investeren om de jeugd in te passen , dan heb je kans om een stabiele vereniging te zijn . Een keer aan de lange termijn denken in plaats van dat kortzichtige gebeuren en telkens dure gasten aan te trekken
 • sjaak van tiel

  4 weken geleden
  Het is ieder jaar weer hetzelfde refrein. Ik heb liever 3 jaar bouwen aan een goed team dat kans heeft bij promotie om in de Eredivisie te blijven, dan 3 jaar er om spelen en telkens net niet. Je moet structureel de zaken op orde hebben. Promotie zonder een goede financiele- en voetbaltechnische basis is kansloos. En dan wordt het nog heel moeilijk om er in te blijven, zie PEC, Heracles, NAC en WII bijvoorbeeld.
 • Marjan hutten

  1 maand geleden
  Niemand kan bij voorbaat zeggen wie er promoveert, bij willem 2 pec hercules licht de druk er vol op.. ga er maar aan staan, op een koude vrijdag avond in en tegen Oss, De graafschap kan alleen vol mee doen om promotie als het flink aantal bruikbare spelers aantrekt. De KKD word zo wel erg leuk en spannend, nee niemand kan zeggen wie er kampioen word.
 • H. Rouwenhorst

  1 maand geleden
  Dromen over promotie mag altijd,maar realistisch is het natuurlijk niet .de graafschap moet aan een nieuw team bouwen .het talent wat er zeker is moet zich nog verder ontwikkelen en fysiek sterker worden.daarom is het ook belangrijk om minimaal drie of vier ervaren spelers met absolute meerwaarde aan te trekken.dat is voor die talenten belangrijk in hun verdere ontwikkeling.uiteindelijk moet beter voetbal dan ook tot resultaat leiden.het voetbal moet ook gewoon veel beter als je hoger op wil.