Archieffoto
Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

Thiela onderuit in Amersfoort

TIEL - De badmintonners van BC Thiela hebben in de tweede divisie het uitduel zaterdag met BC Amersfoort 4 verloren. De Tielenaren gingen met 6-2 onderuit. Een klasse lager was BC Culemborg niet echt opgewassen tegen koploper Almere.

Alexander Schekkerman en Rohald Vermeulen wonnen de mannendubbel voor Thiela in twee sets. Maar daarna gingen drie van de vier enkelpartijen verloren. Alleen Maikel Ruijs wist er nog een punt uit te slepen: hij won zijn enkelpartij met 21-19 in de derde set. Vermeulen ging juist met vergelijkbare cijfers (20-22 in de beslissende set) onderuit.

Ook in de gemengd dubbels ging het nét mis voor de Tielenaren. Zowel Schekkerman en Willemijn Eveleens als Ruijs en Olga van den Berg gingen in drie krappe sets onderuit. Van den Berg viel in bij de Tielse formatie.

BC Culemborg ging zaterdag in de derde divisie met liefst 7-1 onderuit. Niet een heel grote verrassing, omdat tegenstander BC Almere 7 met koploper is in de competitie.

De Culemborgers speelden met een bijzondere formatie: zowel Rick Paap , Ronny Baedi als Elma van Munster vielen in voor de Culemborgers. Baedi wist als enige een punt te pakken voor de Culemborgers.

Hij won zijn enkelwedstrijd met 21-15 in de derde set. Van Munster en Paap waren dichtbij een punt in de vrouwendubbel, maar verloren met 21-19 in de beslissende set. De andere partijen gingen allemaal in twee sets naar de ploeg uit Almere.