Volledig scherm
Jong De Graafschap-trainer Richard Roelofsen. © Pro Shots

Tiental Jong De Graafschap knokt zich naast OFC

DOETINCHEM - Jong De Graafschap heeft zondag in de derde divisie een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen OFC. De Doetinchemse beloften knokten zich in de tweede helft met een man minder naast de gasten uit Oostzaan: 1-1.

De ploeg van trainer Richard Roelofsen begon sterk aan de wedstrijd, maar kreeg na 36 minuten een domper te verwerken. Abdelilah El Malki hield zijn tegenstander in de zestien vast. De verdediger kreeg een rode kaart en OFC een strafschop, die door Hassan Aanzi werd benut: 0-1.

Niet in paniek
„Gelukkig raakten we niet in paniek. We stopten veel energie in de wedstrijd en gingen op jacht naar de gelijkmaker”, had Roelofsen gezien.Nadat de van een blessure teruggekeerde Tim Linthorst zijn rentree had gemaakt, kwamen de Doetinchemmers na 68 minuten op gelijke hoogte. Linthorst kopte een vrije trap van Youssef El Hammouchi door, waarna Tim Keurntjes de 1-1 op het bord schoot. Marlon Versteeg had even later zelfs nog de winnende treffer op zijn schoon, maar hij schoot op de doelman van OFC.

Vijftiende plaats
Jong De Graafschap bleef met het gelijkspel steken op de vijftiende plaats.