Volledig scherm
Bij het begin van de tweede helft tegen Heerenveen wordt FC Twente-speler Adnane Tighadouini ingebracht. © ANP Pro Shots

Tighadouini hoopt op speelminuten tegen Vitesse

ARNHEM - Adnane Tighadouini leidt een zwerversbestaan in het profvoetbal. Na een huurjaar bij Vitesse, mét een bekertriomf, is de Edese stilist nu neergestreken bij FC Twente. Hij hoopt op enige speeltijd tegen zijn oude club.

,,Tot nu toe kan ik allerminst tevreden zijn”, vertelt Tighadouini. ,,Ik maak het typische avontuur van een huurling mee. Laat binnengekomen, allesbehalve fit, en dan een achterstand inlopen. Ik kom nu net terug van een knieblessure. Heb ik er weer enkele weken uit gelegen.”

Tighadouini (25) is door de Spaanse club Malaga aan FC Twente verhuurd. De leiding in Andalusië ziet voor de Edenaar, als voetballer opgegroeid bij Vitesse, geen rol in de Primera División weggelegd. Dan wordt een voorbereiding een hel.

Rondjes gelopen

,,Ik heb in de zomer eigenlijk alleen maar rondjes gelopen”, verzucht Tighadouini. ,,Ik mocht nooit even lekker doortrainen bij Malaga. Ik mocht niets met de bal doen. De club wachtte de transfermarkt af. Pas in de laatste weken van de transferperiode kwam er beweging. Twente meldde zich. Ik heb meteen mijn jawoord gegeven aan mijn zaakwaarnemer.”

Bij Twente is een plan met Tighadouini opgesteld. ,,Eerst fit worden, dan steeds meer minuten maken, dan de basis”, doceert hij. ,,Dat beleid stond René Hake (de tussentijds ontslagen coach, red.) voor en zo werkt de huidige trainer (Gertjan Verbeek, red.) ook. Maar ik moet dus eerst weer helemaal fit worden.”

Tegen Vitesse zit hij op de bank. ,,Ik hoop speeltijd te krijgen”, zegt Tighadouini. ,,Ik ben opgegroeid bij Vitesse. Ik heb er vorig jaar gevoetbald. Natuurlijk is deze wedstrijd speciaal.”

,,Ik volg Vitesse goed. Het voetbal is nu anders. Zakelijker, denk ik. Vorig jaar was iets meer frivool. Vitesse heeft het zwaar. Dat heeft te maken met Europees voetbal. Dan nog had iedereen, denk ik, meer van dit seizoen voorgesteld. Wat dat betreft zitten we in een soortgelijke situatie. Twente beleeft zware tijden. Ik hoop dat we na de winter de weg omhoog inslaan. Met zelf een wezenlijke bijdrage in speeltijd.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.