De spelers van Duitsland maken een statement.
Volledig scherm
De spelers van Duitsland maken een statement. © AP

Toni Kroos laat zich als topvoetballer gelden in Qatar-discussie: ‘Vorm van geweld’

Toni Kroos heeft zich als een van de eerste topvoetballers nadrukkelijk uitgesproken over het WK voetbal in Qatar. Volgens de Duits international zijn protestacties in de aanloop naar, maar zeker ook tijdens het toernooi hoognodig. Maar een boycot zal volgens Kroos problemen als de slechte werkomstandigheden voor arbeidsmigranten en bijvoorbeeld ook homofobie in Qatar niet oplossen.

 1. Pasveer of Cillessen, wie wordt eerste keuze op WK? ‘Mooi als ze allebei nog penalty’s tegen krijgen’
  PREMIUM

  Pasveer of Cillessen, wie wordt eerste keuze op WK? ‘Mooi als ze allebei nog penalty’s tegen krijgen’

  Nog zeven speelrondes in de eredivisie tot het WK begint en daarmee brandt ook de strijd los tussen Remko Pasveer (Ajax, 38) en Jasper Cillessen (NEC, 33). Wie verdient de plek onder de lat bij Oranje en vooral: hoe maak je een eerlijke vergelijking tussen twee doelmannen die bij clubs van heel verschillend kaliber spelen? ,,Het gaat niet om hun podium, maar om hun vorm.”
 2. Spaanse bondscoach laat protesterende voetbalsters allemaal thuis: ‘We staan wereldwijd voor schut’
  Boycot 15 speelsters

  Spaanse bondscoach laat proteste­ren­de voetbal­sters allemaal thuis: ‘We staan wereldwijd voor schut’

  De Spaanse bondscoach Jorge Vilda heeft zijn selectie voor de oefeninterlands tegen Zweden (7 oktober) en de Verenigde Staten (11 oktober) gepresenteerd. Spanje gaat het in die wedstrijden doen zonder de vijftien speelsters die niet meer wensen uit te komen voor de nationale ploeg zolang Vilda bondscoach is, maar hij en de Spaanse bond tonen geen enkel begrip.