Volledig scherm
Een aantal van de trofeeën van Boris Becker dat vandaag wordt geveild. © AFP

Trofeeën van Boris Becker onder de hamer

Voormalig tennisheld Boris Becker zit financieel zo aan de grond dat hij ruim tachtig van zijn verdiende trofeeën en memorabilia uit zijn carrière laat veilen. De bekers, medailles, rackets, horloges en foto's van de 51-jarige Duitser gaan onder de hamer in een online-veiling van het Britse veilinghuis Wyles Hardy.

Volledig scherm
Boris Becker. © AFP

Becker won 49 toernooien in zijn carrière, waaronder drie keer Wimbledon, en verdiende een slordige 20 miljoen euro prijzengeld. Desondanks verklaarde een rechtbank in Londen hem in 2017 failliet. De opbrengst van de veiling is dan ook bedoeld om schulden af te lossen.

Onder de eigendommen die Becker te koop aanbiedt zijn de medaille die hij kreeg als verliezend finalist op Wimbledon in 1990, een replica van de zilveren beker die juwelier Tiffany maakte voor zijn zege in de US Open van 1989 en een replica van de Renshaw Cup die hij ontving als jongste winnaar ooit van een grand slam. Becker won in 1985 op 17-jarige leeftijd Wimbledon.

Volledig scherm
Boris Becker op een arvieffoto van 1986. © AFP
  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.