Volledig scherm
De spelers van AA Gent vieren feest. © BELGA

UEFA bevestigt straf KV Mechelen, AA Gent mag Europa League in

De UEFA heeft bevestigd dat KV Mechelen komend seizoen geen Europees voetbal speelt. De Europese voetbalbond nam het besluit van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) over. 

Dat bepaalde dat Mechelen het Europese ticket moet inleveren omdat bestuurders van de club schuldig zijn bevonden aan competitievervalsing. KAA Gent neemt het Europese ticket over. De club uit Gent verloren vorig seizoen de bekerfinale van Mechelen.

Gent dient nog wel voorronden te spelen voor de Europa League. Standard Luik is nu direct geplaatst voor de groepsfase.

Mechelen mag komend seizoen wel gewoon uitkomen in de Jupiler Pro League, de hoogste Belgische voetbalklasse. Ook de eerder gevreesde puntenaftrek bleef uit. Wel is de club voor een jaar uitgesloten van deelname aan het Belgische bekertoernooi, de Croky Cup.

  1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

    Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

    ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
0-2
Willem IIWIL
away logo