Volledig scherm
De vrouwen van Kosovo in actie tegen Estland. © BSR Agency

UEFA scheidt Rusland en Kosovo

De UEFA laat voetbalploegen uit Rusland en Kosovo niet meer tegen elkaar voetballen. De Europese voetbalbond zegt dat besluit uit veiligheidsredenen te hebben genomen.

Kosovo en Rusland komen nog wel tegen elkaar uit in het kwalificatietoernooi voor het EK van 2021 voor vrouwen. Die duels worden wel op neutraal terrein gespeeld. Beide vrouwenploegen zouden eigenlijk op 4 oktober al tegen elkaar spelen. Die wedstrijd werd afgelast omdat Russen en Serviërs de ontmoeting dreigden te verstoren.

Kosovo werd drie jaar geleden officieel lid van de UEFA, onder groot protest van Servië. De UEFA houdt al langer rekening met politieke kwesties tussen landen. Daardoor worden ploegen uit Kosovo en Servië en Rusland en Oekraïne al langer van elkaar gescheiden, net als teams uit Azerbeidzjan en Armenië en Gibraltar en Spanje.

  1. Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’
    Play
    Les van Vites

    Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’

    ARNHEM - Vitesse staat bij de hervatting van de competitie onder hoogspanning. De Arnhemse club moet uit de crisis opstaan. Bij de eredivisionist zijn alle ogen gericht op de nieuweling Keisuke Honda. ,,We hebben een langzame Honda”, stelt oer-supporter Bjorn Courbois in De Les van Vites. ,,Hij gaat 40 kilometer per uur in de vijfde versnelling met de handrem er op. Maar hij kan wél voetballen.”