Koen Bouwman.
Volledig scherm
PREMIUM
Koen Bouwman. © photo: Cor Vos

Ulftse wielrenner Koen Bouwman: ‘Trots dat ik Giro én Vuelta mag rijden’

ULFT - Wielrenner Koen Bouwman uit Ulft staat er goed op bij zijn ploeg Jumbo Visma. De 26-jarige Achterhoeker mag in 2020 zowel de Giro als de Vuelta rijden.

Twee keer was hij van de partij in de Ronde van Spanje (2016 en 2017) en de afgelopen twee jaar stond Koen Bouwman in het voorjaar aan de start van de Ronde van Italië. Maar nog nooit reed de Ulftenaar twee grote ronden in één jaar.

Daar komt nu verandering in. ,,De plekken in de grote ronden zijn schaars. Dan is het heel mooi dat ik dit jaar zowel de Giro als de Vuelta mag rijden. Dat geeft mij een boost en het is een mooi gebaar van de ploeg. Ze hebben vertrouwen in mij en dat is fijn.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. 'Premier League broedt op bizar plan om competitie uit te spelen’

    'Premier League broedt op bizar plan om competitie uit te spelen’

    De organisatie van de Premier League werkt aan een bijzonder plan om het voetbalseizoen ondanks de coronacrisis toch te kunnen uitspelen. Volgens de Britse krant The Independent ligt het idee op tafel om in juni en juli de resterende wedstrijden zonder publiek te spelen in enkele stadions in Londen en in het midden van Engeland. De teams zouden dan allemaal enkele weken in aparte hotels moeten verblijven, afgescheiden van de buitenwereld.