Volledig scherm
Upward wonnen hun vierde wedstrijd op rij. Archieffoto © Herman Stöver

Upward blijft winnen, Arnhem (on)gelukkig met puntje

GRONINGENZo sta je na vijf wedstrijden puntloos onderaan en zo sta je na negen wedstrijden met twaalf punten in de middenmoot. Het is het seizoen van Upward tot dusver in één zin omschreven. Zondag wonnen de Arnhemmers in Groningen namelijk hun vierde wedstrijd op rij in 1D. GCHC werd met 5-3 verslagen.

Maurits Mol (2), Yorick Schiebergen, Job Suis en Peter Werre waren trefzeker in Groningen.

Arnhempakte in 2C, na drie nederlagen op rij, eindelijk weer een puntje tegen Shinty: 4-4. Toch zorgde het resultaat na afloop voor gemengde gevoelens. De Velpenaren keken bij rust terecht tegen een 3-1 achterstand aan, maar bogen dit in de tweede helft om tot een 4-3 voorsprong. In de allerlaatste seconde ging het echter alsnog mis voor de ploeg van coach Michael Engelblik: 4-4. Michiel Tromp (2), Pepijn Klop en Robert Paul van Eck Duymaer van Twist scoorden voor Arnhem.

HCMwas in Hengelo met 2-0 te sterk voor Twente. Daarnaast zagen de Arnhemmers, koploper in 3C, Doetinchem onderuit gaan bij Zutphen, waardoor het gat werd vergroot tot maar liefst zes punten. Bouwe Bölger en Victor Ezendam vonden het net voor HCM.

Oosterbeekboekte in 4C een zwaarbevochten zege in en tegen Epe: 3-2. De ploeg van coach Glenn Coates kwam 2-0 achter, maar wist dit na rust alsnog om te buigen tot een 3-2 overwinning. Daan van der Mark, Bas de Nier en Ruben Brager scoorden de belangrijke doelpunten voor Oosterbeek.

Bemmelzou een uitwedstrijd hebben gehad in het Limburgse Valkenburg. De ploeg van coach Marc Slaats, koploper in de vierde klasse B, kreeg echter donderdag te horen dat tegenstander Sjinborn zich had teruggetrokken uit de competitie.