Volledig scherm
Upward wonnen hun vierde wedstrijd op rij. Archieffoto © Herman Stöver

Upward geeft winst weg, Oosterbeek haakt aan

ARNHEM - Het ongeloof straalde na zeventig minuten spelen van de Upwardse gezichten af. De Arnhemse hockeyers legden een geweldige wedstrijd op de mat en leken lange tijd op weg naar een fraaie zege tegen Ede, de koploper in 1D. Maar in de laatste tien minuten gaf de ploeg van coach Ardian van Anken alsnog de 3-1 voorsprong uit handen: 4-3 verlies.

Marnix Griffioen (2) en Peter Werre scoorden voor Upward.

Arnhem leed in 2C een geflatteerde nederlaag tegen titelkandidaat Deventer: 6-1. De Velpenaren konden in Deventer goed meekomen, maar werden afgetroefd op rendement. Robert Paul van Eck Duymaer van Twist scoorde het enige doelpunt namens Arnhem.

HCM deed op Sportpark Drielsedijk wat het moest doen tegen Westerduiven: 4-1 winst. De nog ongeslagen Arnhemmers behielden daarmee de ruime voorsprong van zes punten op de concurrentie in 3C. Thijs Bottemanne (2), Chris Vrouenraets en Denzel Haverlag vonden het net namens HCM.

Oosterbeek boekte een uitermate belangrijke overwinning op weg naar het kampioenschap in 4C. Op eigen veld was de ploeg van Glenn Coates met 5-3 te sterk voor mede-titelkandidaat Avanti. Door de overwinning kwam Oosterbeek weer op een gelijk puntenaantal met de ploeg uit Winterswijk.

Bas de Nier onderscheidde zich met maar liefst drie treffers. Weyert de Boer en Ruben Brager maakte de overige doelpunten voor Oosterbeek.

Bemmel kroop in 4B door het oog van de naald tegen laagvlieger Nova: 3-2 winst. Dankzij de overwinning bleef de ploeg van coach Marc Slaats de ongeslagen koploper. Ischa van den Broek, Mathijs Meinema en Stijn van der Put scoorden namens Bemmel.