Volledig scherm
Upward. Archieffoto © Herman Stöver

Upward onderuit in Amersfoort, Arnhem in de problemen

AMERSFOORT - De hockeyers van Upward leden zondag een onverwachtse nederlaag in en tegen Amersfoort: 3-1.

De Arnhemmers, die de laatste weken juist zo op stoom waren in 1D, werden afgetroefd door een ‘veel gretiger’ Amersfoort. Maurits Moll maakte het enige doelpunt namens Upward.

Arnhem leed in 2C een pijnlijke thuisnederlaag tegen Zevenaar: 3-2. Door het verlies zakte de Velpenaren naar de tiende plaats en dus de ‘problemenzone’. Vincent de Ruiter en Michiel Tromp scoorden voor Arnhem.

HCM deed in Steenwijk wat het moest doen en won overtuigend met 7-1. De Arnhemmers bleven daardoor de ongeslagen koploper van 3C. Jorrit Boogaard (3), Victor Ezendam (2), Bouwe Bölger en Pim van Deursen vonden het net namens HCM.

Bemmel incasseerde in Waalre de eerste verliespunten van het seizoen. De ploeg van Marc Slaat kwam tegen DVS niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Een ramp was de puntendeling echter allerminst, want Bemmel bleef hiermee de koploper boven datzelfde DVS, de nummer twee van de ranglijst.

Laurens Sars en Martijn van Ham scoorden voor Bemmel.

Oosterbeek boekte een belangrijke zege in en tegen Emmen: 4-2. De ploeg van coach Glenn Coates bleef daardoor de gedeelde koploper in 4C, samen met Avanti. Alex Vrouenraets, Ted Greter, Bas de Nier en Ruben Brager waren trefzeker namens Oosterbeek.