Volledig scherm
De hockeysters van Upward verloren zondag van Zwolle. Archieffoto

Upward verliest onfortuinlijk, Arnhem en Dieren grijpen nipte uitzege

ARNHEM – De hockeysters van Upward konden zondag hun ogen nauwelijks geloven toen ze na zeventig minuten hockey naar de 1-4 stand op het scorebord keken.

De Arnhemsen hadden in het thuisduel tegen Zwolle grotendeels het overwicht op Sportpark de Bakenberg, maar stonden uiteindelijk wel met lege handen in 1D. Anne-Sara Breur scoorde de enige treffer namens Upward.

Arnhem greep in 3F een belangrijke uitzege in en tegen Westerduiven: 1-0. De ploeg van coach Wilco Klop had het moeilijk met het ‘stugge Westerduiven’, maar wist het geduld te bewaren. Uiteindelijk bleek één treffer van Karolina Sluis voldoende voor de overwinning.

Ook Dieren pakte een nipte uitzege in 3F. De ploeg van coach Jeroen Gerritsen was in Assen met 2-1 te sterk voor HVA. Sandra den Hoed en Judith Langkamp waren namens Dieren trefzeker in het Hoge Noorden.

Bemmel greep in 3A een belangrijke thuisoverwinning op Berlicum: 1-0. De ploeg van coach Eric-Jan Anneveld nam daarmee verder afstand van de Brabanders en bleef zicht houden op de bovenste plekken. Marit de Koning maakte de enige treffer namens Bemmel.

Oosterbeek walste in 4A over hekkensluiter Oude IJsselstreek heen: 10-1. De ploeg van coach Jack Boumeester besloot zelfs de laatste vijf minuten de doelman voor een veldspeler te wisselen, om nog meer aan het doelsaldo te werken. Dit had echter in de vorm van een tegendoelpunt het tegenovergestelde effect.

Emma Riksen (3), Ashley Meeuwsen (2), Jonne Bannink (2), Frederike Bleijenberg (2) en Julia Bouwmeester scoorden voor Oosterbeek.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo