Volledig scherm
De hockeysters van Upward. Archieffoto

Upward winterstop in met zege, Dieren haakt af in titelstrijd

EDE - De hockeysters van Upward hebben zondag de eerste seizoenshelft van 1D afgesloten met een overwinning. In en tegen Ede waren de Arnhemsen met 2-0 te sterk.

Anne-Sara Breur scoorde tweemaal voor Upward, dat dankzij de overwinning definitief aansloot bij de middenmoot.

Dieren leed in Duiven een onverwachtste nederlaag tegen Westerduiven: 1-0. Daardoor haakt de ploeg van coach Jeroen Gerritsen voorlopig af van in de titelstrijd in 3F.

Arnhem won wel in 3F, met 3-0 thuis tegen Steenwijk. De Velpsen bleven daardoor op een gedeelde eerste plaats met Eelde, Almelo en PW.

Karolina Sluis, Ariadne van Rolde en Emma Kwakkel scoorden voor Arnhem.

HCM sleepte in 2A een 2-2 gelijkspel tegen Zevenaar uit het vuur. De Arnhemsen waren in het thuisduel niet zichzelf, maar wisten dankzij veel strijd toch een punt te pakken. Julia Hendriks en Jill Kunst vonden het net namens HCM.

Bemmel leed in 3A een 2-0 nederlaag bij Kromhouters. De ploeg van coach Eric-Jan Anneveld, die vorige week nog titelkandidaat HOCO met 2-1 wist te verslaan, kon met een krappe selectie van dertien speelsters geen vuist maken.

Oosterbeek pakte in 4A de draad weer op in en tegen Holten: 6-1 winst. Ashley Meeuwsen (2), Marlous Boudewijn (2), Julia Bouwmeester en Frederike Bleijenberg waren trefzeker namens Oosterbeek.