Volledig scherm
PREMIUM
© Daniel Cohen

Van Barneveld: Ik zou letterlijk mijn linkerarm opgeven voor een wk-titel

InterviewZijn dartdepressie is zo groot dat Raymond van Barneveld (52) een punt zet achter zijn carrière als professioneel darter. Wel hoopt hij volgende maand nog één keer wereldkampioen te worden, al is het tegen beter weten in. ,,Ben ik instabieler omdat ik lichter ben?’’

Raymond van Barneveld ontvangt in zijn Haagse bedrijfs-/trainingsruimte annex privémuseum. Omringd door manshoge bekers en ander eremetaal dat blinkt als een spiegel. In de reflectie van die successen is niet bepaald een gelukkig mens en sporter te zien. Sterker: het spookt in zijn hoofd. Een constant malen over falen. Dat overschaduwt alles.

  1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
    PREMIUM

    Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

    HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.