Volledig scherm
Jhon van Beukering werkt op de velden van SC Veluwezoom aan zijn profrentree. © Marc Pluim

Van Beukering werkt in weer en wind aan profrentree (video)

VELP - Het bericht haalde vorige week alle sportmedia: Jhon van Beukering aast op een comeback in het profvoetbal. Elke ochtend werkt de oud-spits (77 goals) van onder meer Vitesse, NEC, De Graafschap en Feyenoord zich in het zweet in de bossen en op het veld van amateurclub SC Veluwezoom. Onder leiding van zijn broer en ‘personal trainer’ Dennis vecht hij in Velp nu drie weken tegen de kilo’s.

„Ik ben inmiddels tussen de 10 en 15 kilo kwijt”, zegt Van Beukering nadat hij in de regen ruim anderhalf uur onder handen is genomen. „Er is nog een lange weg te gaan, ik moet van ver komen. De afgelopen jaren heb ik het voetbal een beetje links laten liggen. Maar ik werk er nu keihard voor.”

Comeback
Hij kreeg nogal wat over zich heen toen zijn broer ‘de naderende comback’ wereldkundig maakte via Twitter. „Dat is toen een beetje uit z’n verband gerukt”, gromt Van Beukering . „Als de een wat roept, gaan de anderen allemaal mee.”

Hij wil het wel uitleggen. „We hebben wat contacten in Indonesië en in december gaan we toch die kant op met onze stichting Alles Voor Sport; een voetbalproject voor kinderen. Er zijn wat clubs van daar langsgekomen en dan kan ik meteen meetrainen. Dan zien we wel of er nog iets inzit. Eerst fit worden, dan zien we wel het schip strandt.”

Jhon van Beukering werkt onder leiding van zijn broer Dennis hard aan zijn rentree.

Ook met dit hondenweer zijn we van de partij, deur donderen!!! D'ran pic.twitter.com/PLW4gLnJxL — dennis (@DennisDennisvb) 19 oktober 2016