Virgil van Dijk schermt de bal af voor Vitolo.
Volledig scherm
Virgil van Dijk schermt de bal af voor Vitolo. © REUTERS

Van Dijk vol vertrouwen: ‘Niet in paniek raken, zijn pas halverwege’

Virgil van Dijk is ervan overtuigd dat Liverpool doorgaat in de Champions League, ook al begon de titelverdediger de knock-outfase met een nederlaag bij Atlético Madrid (1-0). 

,,Kan gebeuren", zei Van Dijk bij Veronica over de zeldzame nederlaag van de ploeg die in de Premier League onverslaanbaar is. ,,We wisten dat het zo'n wedstrijd kon worden. We moeten niet in paniek raken, we zijn pas halverwege. We gaan er vol voor bij de return op Anfield.”

Liverpool kwam in de Spaanse hoofdstad al na vier minuten op achterstand via een enigszins fortuinlijk doelpunt van Saúl Ñiguez, die de bal uit een hoekschop per toeval voor zijn voeten kreeg. ,,Het was discutabel", aldus Van Dijk. ,,Het was eerst natuurlijk een duidelijke ingooi voor ons, maar zij namen 'm snel en daar kwam die hoekschop uit. Via een van onze verdedigers kwam de bal precies voor z'n voeten. Dan sta je met 1-0 achter en dat vinden zij wel lekker om te verdedigen. We hadden denk ik wel 75 procent balbezit, maar dat vinden zij ook niet erg. We hebben wat mogelijkheden gehad om te scoren, helaas konden we ze niet afmaken. We weten dat we beter kunnen dan we vanavond hebben laten zien. Je moet vol vertrouwen blijven. En dat ben ik."

Bekijk hier de beslissende treffer van Saúl Ñiguez:

  1. ‘Premier League werkt aan isolatie-competitie: slechts een paar stadions en teams in hotels’

    ‘Premier League werkt aan isolatie-competitie: slechts een paar stadions en teams in hotels’

    De organisatie van de Premier League werkt aan een bijzonder plan om het voetbalseizoen ondanks de coronacrisis toch te kunnen uitspelen. Volgens de Britse krant The Independent ligt het idee op tafel om in juni en juli de resterende wedstrijden zonder publiek te spelen in enkele stadions in Londen en in het midden van Engeland. De teams zouden dan allemaal enkele weken in aparte hotels moeten verblijven, afgescheiden van de buitenwereld.