Volledig scherm
Michael van Gerwen boekt weer eens een zege in de Premier League. © Michael Cooper

Van Gerwen beëindigt mindere reeks, Barney blijft verliezen

Michael van Gerwen heeft na twee speelronden zonder overwinning in de Premier League de juiste vorm weer gevonden. De wereldkampioen rekende in Nottingham met 7-2 af met Gerwyn Price. Raymond van Barneveld ging opnieuw onderuit.

De Hagenaar, bezig aan zijn laatste seizoen, verloor met 7-3 van de Engelsman Rob Cross. Hij bezet met slechts twee punten uit zes wedstrijden de negende en laatste plaats in de stand. Van die positie moet hij snel zien weg te komen. Over twee weken, na een dubbele speelronde in Rotterdam, valt voor de speler die onderaan staat namelijk het doek op ‘Judgement Night’.

‘Barney’ kwam tot nu toe tot twee gelijke spelen en verloor al viermaal. ,,Frustrerend om niet te tonen wat ik kan. Geen excuses, het is mijn fout’', twitterde Van Barneveld, die meteen ook zijn tegenstander complimenteerde. ,,Rob Cross, je bent een geweldige speler.’’

Volledig scherm
Raymond van Barneveld staat negende en laatste in de Premier League. © LAWRENCE LUSTIG

Van Gerwen

Van Gerwen had de voorbij weken tegen John Henderson (6-6) en James Wade (3-7) niet weten te winnen, maar tegen Price kwam hij nooit echt in de problemen. Daarmee werd hij geholpen door zijn tegenstander uit Wales, die nooit echt in zijn ritme kwam.

Van Gerwen kon aanvankelijk ook de triples niet vinden en na vier legs gooiden beide darters een gemiddelde met 3 pijlen van iets meer dan 75. Daarna begon Mighty Mike beter te spelen en haalde hij de partij eenvoudig binnen.

Met negen punten uit zes wedstrijden staat Van Gerwen samen met Cross bovenaan. Wade en Price volgen met zeven punten.