Volledig scherm
Michael van Gerwen. © EPA

Van Gerwen doet uitstekende zaken, broodnodige zege Barney

Michael van Gerwen heeft goede zaken gedaan in de Premier League Darts. De 28-jarige Brabantse nummer één van de wereld won in de vijfde speelronde in Leeds in een moeizame partij met 7-4 van de Australiër Simon Whitlock.

Whitlock begon uitstekend aan de partij. Hij brak Van Gerwen meteen en kwam op een 2-0 voorsprong. Met een prima finish van 110 maakte de Nederlander 3-3 van. Daarna trok Van Gerwen de partij naar zich toe, al ging het moeizamer dan verwacht.

Van Gerwen kwam tot een gemiddelde van 100.17, tegen Whitlock 92.28.

Raymond van Barneveld deed eveneens goede zaken en werkte zich uit de gevarenzone. De voormalig postbode won met 7-5 van de Welshman Gerwyn Price, na een achterstand van 5-3. 

PDC Darts on Twitter

REPORT! Michael van Gerwen moves top of the @unibet Premier League on a brilliant night in Leeds. Report & League Table ➡️ https://t.co/AmqFpzGw6p

Met een finish van 101 in de elfde leg trok hij de partij naar zich toe. Barney kwam tot een gemiddelde van 91.69.

De Oostenrijker Mensur Suljovic won met liefst 7-1 van Peter Wright, de Schotse nummer twee van de wereld. De Schot Gary Anderson en de Noord-Ier Daryl Gurney speelden gelijk tegen elkaar: 6-6.

Puntenverlies

Michael Smith leed zijn eerste puntenverlies en raakte zijn koppositie kwijt. De Engelsman verloor met 7-5 van wereldkampioen Rob Cross. Smith en Van Gerwen hebben nu beide acht punten in de stand, met ieder vier zeges uit vijf partijen. Van Gerwen heeft echter een beter legsaldo en neemt de eerste plek over. Van Barneveld klom naar de vijfde plaats. 

 Vorige week werd de vijfde speelronde in de Premier League in Exeter afgelast vanwege het winterweer. Volgende week wordt er in Nottingham gespeeld.

PDC Darts on Twitter

TABLE! Michael van Gerwen moves top of the @unibet Premier League as Michael Smith sees his winning run come to an end. A big defeat for Peter Wright sees him plummet. How costly will that leg difference be? #Unibet180

PDC Darts on Twitter

RECAP! A brilliant night of darts in Leeds - here's a recap of the results! #Unibet180

Volledig scherm
Raymond van Barneveld. © Getty Images

Live Voetbal

home logo RKC WaalwijkRKC
47'
0-1
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
RUST
1-3
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo FC TwenteTWE
19:45
Willem IIWIL
away logo
home logo FC UtrechtUTR
20:45
PSVPSV
away logo
home logo VVV-VenloVVV
20:45
VitesseVIT
away logo