Volledig scherm
Frenkie de Jong laat Vinícius Júnior en Luka Modric op het gras achter. Links David Neres. © Getty Images

Van Vlap tot Memphis, iedereen smult van deze foto

Het is dé foto van gisteravond: Frenkie de Jong die voorbij twee Real Madrid-vedettes ‘danst’ en ze als overbodige zakken tuinaarde op het gras achterlaat. Het kiekje is een enorme hit op sociale media.

Alles klopt aan de foto. Het verontwaardigde armgebaar van Vinícius Júnior, de versnelling in het lijf van De Jong, de ondersteunende loopactie van David Neres, maar natuurlijk vooral de verslagen blik van Luka Modric. Het is verleidelijk om een gedachtenwolkje met tekst boven het hoofd van de wereldvoetballer van het jaar te zetten. Zoiets als: ‘Verdorie, tegen deze jongen moet ik dus komend seizoen nog een paar keer spelen.’

Bekijk hieronder de samenvatting van Real Madrid - Ajax, met na 44 seconden de betreffende actie van Frenkie de Jong

Uiteraard plaatste Frenkie de Jong de foto op zijn Instagram. En dat heeft hij geweten ook. Op het moment van schrijven is de foto 394.533 keer ‘geliked’. En de 21-jarige Ajax-middenvelder heeft al bijna 13.000 reacties op gekregen. Van onbekende, maar ook zeker van bekende liefhebbers. Hakim Ziyech, Memphis Depay, Kaj Sierhuis, Kevin Diks, Michel Vlap, bijna iedereen heeft wat over de foto te zeggen.

Bekijk hieronder een greep uit de reacties.

Volledig scherm
  1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
    PREMIUM

    Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

    HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.