Volledig scherm
© Archieffoto Pro Shots

Velthuizen definitief naar Hapoel Haifa

Piet Velthuizen vervolgt zijn loopbaan in Israël. De 29-jarige oud-doelman van Vitesse heeft vrijdagavond met Hapoel Haifa definitief een akkoord bereikt over een eenjarig contract.

De Nijmeegse sluitpost arriveerde zondag al in Israël om met Hapoel Haifa te onderhandelen over een samenwerking. Maandag doorstond hij met succes de medische keuring. De voorbije dagen werd de doelman, van wie het aflopende contract bij Vitesse niet werd verlengd, onder handen genomen door de keeperstrainer van die club. Hapoel Haifa had Velthuizen al een meerjarig contract aangeboden, maar de doelman gaf de voorkeur aan een eenjarig contract.

Velthuizen laat weten aanvankelijk een andere stap voor ogen te hebben gehad toen hij vertrok bij Vitesse. Dat veranderde toen hij een kijkje ging nemen bij de Israëlische club en wegwijs werd gemaakt door de clubleiding. ,,Wat ik toen zag viel me behoorlijk mee. De mensen hier zijn geweldig in de omgang. Ik ben meer dan gastvrij opgevangen. Dat is echt een dikke plus hier. Als je meer dan een jaar op de bank hebt gezeten dan voelt dit wel als een heel warm bad. Ik wil hier een jaar knallen en dan nog een mooie stap maken of wellicht bijtekenen in Israël."