Volledig scherm
© pro shots

'Viking van de Vliert' verbiedt filmen laatste training

Een bijna volle Vliert en een aangekondigde sfeeractie van de fans. Bij FC Den Bosch weten ze amper wat de club overkomt. Vanavond herleven oude tijden in het stadion van de huidige nummer 14 van de eerste divisie. En dat voor een bekerduel met een topklasser, VVSB uit Noordwijkerhout.

Algemeen directeur Edward van Wonderen spreekt zonder enige schroom over de 'wedstrijd van het jaar' voor FC Den Bosch. ,,Dat klinkt misschien raar voor een duel met een amateurclub, maar deze wedstrijd kan voor ons een kantelpunt zijn. Als we winnen, zitten we in de halve finale van de KNVB-beker en zetten we ons weer helemaal op de voetbalkaart. Als we verliezen zeggen de mensen: 'Zie je wel, het was al niks en het wordt nooit iets'.

Rampseizoen
Het is voor FC Den Bosch lang geleden dat er nog eens iets te juichen viel. 2 jaar terug eindigde de club nog wel als 4e in de eerste divisie, maar daarna volgde er een waar rampseizoen, dat werd afgesloten op de 16de plaats van de ranglijst. FC Den Bosch ging financieel langs de rand van de afgrond en de derby tegen FC Oss liep volledig uit de hand, met 90 stadionverboden tot gevolg.

Uit de diepe duisternis die daarop volgde, probeert de club dit jaar op te krabbelen. En dat valt niet mee. De tribunes in de Vliert zijn bij competitieduels vaak niet eens half gevuld en het elftal draait in de competitie nog met veel horten en stoten, waardoor de ploeg momenteel slechts 14de staat.

Bekersucces
Het onverwachte bekersucces van dit seizoen wordt door de club en zijn aanhang hartstochtelijk omarmd. Dat FC Den Bosch tot dusver vooral veel mazzel had met de loting wordt gemakshalve maar vergeten. De club schakelde in 3 uitwedstrijden achtereenvolgens de amateurs van WKE (na verlenging), Almere City en de amateurs van Excelsior'31 uit.

Als een woeste krijger marcheerde trainer René Van Eck dinsdag tussen zijn troepen over het Bossche kunstgras. Zijn lange manen wapperend in de harde wind probeerde de 'Viking van de Vliert' zijn spelers op scherp te zetten. Dat Van Eck het duel van woensdagavond zeer serieus neemt, bleek wel uit het feit dat de Rotterdamse trainer een cameraploeg van Omroep Brabant geen toestemming gaf de training van zijn team te filmen. ,,We willen de tegenstander niet wijzer maken dan die al is.''

Volledig scherm
© pro shots
Volledig scherm
René van Eck. © pro shots
Volledig scherm
© pro shots
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.