Volledig scherm
Yuning Zhang, de Chinese spits van Vitesse. © Pro Shots

Vitesse wil tonnen verdienen door contract met China

ARNHEM - Vitesse gaat op de commerciële toer in China. De Arnhemse club heeft een vijfjarig contract getekend met voetbalbedrijf ISoccerParcs. De eredivisionist hoopt op termijn tonnen per jaar met de samenwerking te verdienen.

ISoccerParcs legt in China voetbalparken aan. Doel is binnen enkele jaren 110 complexen neer te zetten. Een park bestaat uit drie tot vier voetbalvelden. Om de ontwikkeling van het Chinese voetbal te versnellen staat Vitesse het bedrijf bij met het opleiden van trainers en worden de Vitesse-trainingsmethode uitgewisseld.

Jeugdtrainers
Jeugdtrainers van Vitesse reizen ook naar China. Zo zijn Leon Hese en Leo van de Kraats al in Azië geweest om trainers te trainen. In 2017 gaat er weer een delegatie vanuit Arnhem.

Gao Hongbo
Bij ISoccerParcs is voormalig bondscoach van China, Gao Hongbo, hoofd jeugdopleiding. Hij werd vorig seizoen in China nog gepresenteerd als assistent-trainer van Henk Fraser bij ADO Den Haag. Maar uiteindelijk flopte die constructie. Gao zat nooit naast Fraser, de huidige hoofdcoach van Vitesse, op de bank.