Volledig scherm
Jairo Hooi (rechts) in actie voor Vocasa. © Eveline van Elk

Vocasa verrast door vertrek Hooi

NIJMEGEN - Bij Vocasa is met verbazing gereageerd. Jairo Hooi heeft de Nijmeegse volleybalclub per direct verlaten. De 38-jarige ex-international verruilt de topdivisionist voor Bundesligaclub Dresden waar hij assistent-coach wordt bij de vrouwenploeg.

Hooi was bij Vocasa pas sinds dit seizoen actief als speler en was in Nijmegen ook trainer van de tweede mannenploeg en het vierde vrouwenteam. De club zou hem helpen zijn trainerscarrière op poten te zetten. Door dat plan gaat na twee maanden al een streep.

Moeite
Trainer Gert Veldhuizen wist dat drievoudig landskampioen Hooi ooit weer naar het buitenland wilde vertrekken. „Daar heb ik eerder met hem over gesproken, maar dat ging om een andere optie. Dit kwam het voor mij onverwacht. Ik heb moeite met de keuze, net als veel anderen bij de club. Alleen maakt het niet uit wat wij ervan vinden, hij heeft de keuze al gemaakt.”

Begripvol
Hooi kreeg naar eigen zeggen juist vooral positieve reacties, ook vanuit Vocasa. „Mijn assistent-trainers waren begripvol. De reacties van de teams waren positief. Ze vonden het jammer, maar dat geldt ook voor mij. Maar voor de samenwerking met Vocasa is het spijtig.”