Alexander Büttner is na avonturen bij Vitesse, Manchester United, Dinamo Moskou en Anderlecht bij New England Revolution neergestreken. ,,Ik woon hier prachtig. Ik kijk uit op een jachthaven en kan hier langs de waterkant rennen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Alexander Büttner is na avonturen bij Vitesse, Manchester United, Dinamo Moskou en Anderlecht bij New England Revolution neergestreken. ,,Ik woon hier prachtig. Ik kijk uit op een jachthaven en kan hier langs de waterkant rennen.” © Thomas Bakker/Pro Shots

Voetbalprof Alexander Büttner in Amerika: Boston is voorlopig veilige haven

BOSTON - 6,6 miljoen mensen zitten plots in de WW. Wellicht gaan er 240.000 mensen dood. De Verenigde Staten zijn uitgegroeid tot brandhaard van de coronapandemie. Voetbalprof Alexander Büttner wacht af in de stilte van Boston.

Hij gruwt van de cijfers. Van de voorspellingen. Van het doemdenken. Van de angst. Alexander Büttner zit in Boston ‘in betrekkelijke veiligheid’. In de moderne, historisch zo belangrijke stad aan de oostkust van Amerika waart het coronavirus rond.

Maar niet met de ijzingwekkende dodentallen als in New York. ,,Er heerst hier een enorme rust’’, zegt de Achterhoekse voetbalprof. ,,Je voelt die enorme leegte.’’

Quote

Ik hoop dat deze maatrege­len genoeg zijn in Boston. Maar overzie ik dit land, dan zijn er grote problemen.

Alexander Büttner