Volledig scherm
Bert van Marwijk. © Getty Images

Volgende nederlaag voor Van Marwijk: na Thailand ook Vietnam te sterk

Opnieuw een pijnlijke nederlaag voor Bert van Marwijk als bondscoach van de Verenige Arabische Emiraten. Een maand na de 2-1 bij Thailand ging zijn team vandaag in Hanoi met 1-0 onderuit bij Vietnam. 

Nguyen Tien Linh maakte kort voor rust de winnende goal voor Vietnam. Even daarvoor was Khalifa Al Hammadi met een rode kaart van het veld gestuurd.

De Verenigde Arabische Emiraten blijft daarmee derde in groep G van de Aziatische kwalificatie, met zes punten na vier duels. Vietnam gaat aan kop met tien punten na vier duels. Thailand volgt met zeven punten na vier wedstrijden. 

De nummer 1 van de groep gaat door naar de derde kwalificatieperiode voor het WK 2022 in Qatar en plaatst zich direct voor de Azië Cup van 2023 in China. Ook de nummer twee uit de poule gaat door in de WK-kwalificatie en houdt kans op plaatsing voor de Azië Cup. De nummers drie, vier en vijf uit de poule maken alleen nog kans op plaatsing voor de Azië Cup. 

De Verenigde Arabische Emiraten wonnen de eerste twee wedstrijden in de poule onder Van Marwijk nog wel: 1-2 bij Maleisië en 5-0 tegen Indonesië. Eind maart zijn de volgende interlands pas weer: thuis tegen Maleisië en uit bij Indonesië, de nummers vier en vijf uit de poule. 

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
  1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
    PREMIUM

    Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

    HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.