Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

Volleyballers Shot verliest van Amsterdam

AMSTERDAM - De volleyballers van Shot waren zaterdag niet bij de les. In de tweede divisie C won Amsterdam met 3-1 van de Culemborgers.

Passend was de ploeg twee sets lang onder de maat. De spelers stonden niet goed bij het opvangen van de opslagen. Daarbij was de servedruk van Amsterdam groot: 25-17 en 25-22.In de derde set ging het spel duidelijk beter, maar op de beslissende momenten liet Shot het afweten: 25-21. Pas in het vierde deel liet Shot zien dat de ploeg uitstekend kan volleyballen: 16-25.

De vrouwen van Shot waren kansloos in de derde divisie B west tegen Vives. De thuisclub won afgetekend met 4-0.Alleen in de tweede set konden de Culemborgse volleybalsters de thuisclub bijhouden. Het bleef tot de laatste punt spannend, maar Shot trok wel met 25-23 aan het kortste einde.
De andere sets waren overduidelijk voor Vives. De wedstrijd verliep uiterst eenzijdig, omdat Shot geen enkele greep kreeg op de opslagen van de thuisclub. Met 25-14, 25-13 en 25-8 gingen de overige sets verloren.

De mannen van GO’97 hadden zoals verwacht weinig moeite in de derde klasse K West met Kromme Rijn. Het werd 4-0 in Geldermalsen.
Met name de eerste twee sets kwam het jeugdige Kromme Rijn er niet aan te pas. Het geconcentreerd spelende GO won deze sets met 25-8 en 25-10.
In de resterende twee sets probeerde GO’97 een en ander uit. De ploeg kon het zich zelfs veroorloven om te vaak verkeerd te serveren,
Met mooi aanvallend spel van Bart Zuidam en Wessel van Roojen kwam GO’97 echter nooit in gevaar en won de laatste sets eveneens afgetekend met 25-17 en 25-15.