Volledig scherm
© Theo Peters

Volleybalsters Activia pakken eerste vijfklapper

SINT ANTHONIS - De volleybalsters van Activia hebben voor het eerst dit seizoen vijf punten gepakt. Door de 4-0 thuiszege op Meerkerk’95 staat de ploeg uit Sint Anthonis nu vierde in de tweede divisie D.

Activia won de eerste (25-18), derde (25-14) en vierde set (25-19) simpel en kwam alleen in het tweede bedrijf een klein beetje in de problemen. Nadat Meerkerk zich van grote achterstand had teruggevochten tot 21-21, maakte de thuisploeg het alsnog gedecideerd af.

Havoc is in dezelfde competitie nog steeds zonder zege, maar de 3-2 nederlaag in Haps tegen Roosendaal (21-25, 18-25, 25-14, 25-20, 15-17) geeft hun trainer Joop Janssens voldoende vertrouwen dat zijn ploeg de onderste regionen nog gaat verlaten.

Janssens baseert zich op het feit dat als zijn volleybalsters voldoende strijd op de mat leggen, ze heel goed kunnen volleyballen. Tegen Roosendaal begon Havoc niet goed, maar ‘uit het niets’ begon het vanaf de tweede set ineens te lopen bij de Hapse formatie. In de vijfde set kon het team van Janssens het net niet afmaken.