Volledig scherm
sha Wechgelaar probeert voor Scylla het blok te omzeilen. © Herman Stöver

Volleybalsters VCV en Scylla winnen

VEENENDAAL - De vrouwen van VCV hebben dan eindelijk de eerste punten binnen. En dan ook nog eens de volle buit. In Sporthal West werd Inter Rijswijk met 4-0 aan de kant geschoven.

Voor aanvang van het duel tussen de nummers 12 en 11 van de Eerste divisie B, was het een kwestie van aanhaken of een moeilijk seizoen tegemoet zien. VCV ‘koos’ voor dat eerste. VCV, dat startte met Kim Koster, Lindy Prins, Michelle Brouwhuis, Luke Schut, Sidney Jacobs, Anne Brouwer en Annette Nap als libero, speelde met veel servicedruk waar Inter Rijswijk maar moeilijk onderuit kon komen. Na een moeizame derde set was het definitief gespeeld en haalde VCV ook nog het bonuspunt binnen.

VCV – Inter Rijswijk 4-0 ( 25-18, 25-18, 25-23, 25-16 )

In Sporthal De Vlinder hebben de vrouwen van Scylla hun positie bovenin de Eerste divisie A behouden door met ruime cijfers van Donitas 2 te winnen. De ploeg van coach Gert Hoogendoorn won met 4-0 van het tweede team van Donitas en staat op de tweedeplaats op één punt van koploper VC Sneek 2.

Scylla, dat startte met Astrid van Eck, Floor Kamps, Sanne versluis, Laura Klomparends, Yolenthe van Heck, Emma Bredewoud en Hanneke van den Broek als libero, had geen enkel probleem met de Groningse ploeg. In de vierde set mocht spelverdeelster Astrid van Eck liefst negentien keer serveren. Ze zorgde onder andere voor een 13-0 tussenstand.

Scylla – Donitas 2 4-0 ( 25-16, 25-13, 25-18, 25-10 )