Volledig scherm
Curovic (midden). © Michael Kooren

Voormalig Vitesse-ster Curovic (51) overleden na kort ziektebed

Dejan Curovic is op 51-jarige leeftijd overleden. De voormalige ster van onder meer Vitesse overleed één dag na zijn 51ste verjaardag. Hij leed aan leukemie.  

Curovic speelde van 1994 tot en met 2003 in Nederland. Tussen 1994 en 2000 speelde hij 109 duels voor Vitesse, waar hij uitgroeide tot publiekslieveling. Curovic maakte zowel het laatste doelpunt in Nieuw-Monnikenhuize als het eerste doelpunt in het GelreDome. In totaal scoorde hij 41 keer in de zes jaar dat hij bij Vitesse speelde. Tussen 2000 en 2003 speelde hij nog voor FC Groningen.

In 2017 won Vitesse ten koste van AZ de KNVB-beker en de prijs, de eerste in de clubhistorie, werd uitgereikt door Curovic.

Volledig scherm
Dejan Curovic (rechts) © ANP
  1. Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’
    Play
    Les van Vites

    Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’

    ARNHEM - Vitesse staat bij de hervatting van de competitie onder hoogspanning. De Arnhemse club moet uit de crisis opstaan. Bij de eredivisionist zijn alle ogen gericht op de nieuweling Keisuke Honda. ,,We hebben een langzame Honda”, stelt oer-supporter Bjorn Courbois in De Les van Vites. ,,Hij gaat 40 kilometer per uur in de vijfde versnelling met de handrem er op. Maar hij kan wél voetballen.”