Volledig scherm
© Getty Images

Vormer drie CL-duels geschorst

Ruud Vormer houdt aan zijn uitsluiting in het Champions League-duel bij Real Madrid (2-2) een schorsing van drie wedstrijden over. Daardoor mist de aanvoerder van Club Brugge de dubbele confrontatie tegen PSG en de uitwedstrijd bij Galatasaray. 

De UEFA startte een disciplinaire procedure op tegen Vormer - de middenvelder kreeg in Madrid twee keer geel - omdat de oud-Feyenoorder zich bezondigd zou hebben aan ‘beledigend taalgebruik’ tegenover scheidsrechter Kabakov. Vormer zou ‘F*ck you’ geroepen hebben naar de Bulgaarse arbiter. 

Club Brugge heeft beroep aangetekend tegen de zware straf voor Vormer, die dinsdag zeker ontbreekt tegen Paris Saint-Germain. Als zijn schorsing gehandhaafd blijft, mist hij ook het tweede duel met PSG en de uitwedstrijd tegen Galatasaray. Hij is dan weer inzetbaar voor de laatste poulewedstrijd tegen Real.

Bekijk hier de samenvatting van Real Madrid - Club Brugge.

Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© BELGA
  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.