Volledig scherm
De Graafschap-trainer Jan Vreman. Foto: Lars Smook/Pro Shots

Vreman blijft voorlopig hoofdcoach De Graafschap (video)

DOETINCHEM - Jan Vreman blijft voorlopig aan als hoofdtrainer van De Graafschap. De clubleiding van de Doetinchemse eerstedivisionist ziet ook na het teleurstellende gelijkspel bij hekkensluiter Achilles'29 (0-0) genoeg perspectief om door te gaan met de oefenmeester.

De Graafschap slaagde er vrijdagavond in Groesbeek voor de zesde keer op rij niet in om te winnen, waardoor de druk op Vreman verder toenam. Met vier punten uit de laatste acht competitiewedstrijden zijn de Superboeren bezig aan een dramatische serie. De Doetinchemmers staan met elf punten op de zestiende plaats.

Reactie Peter Hofstede
„We hadden graag drie punten gehad tegen Achilles'29, maar na vijf nederlagen op rij is het in ieder geval positief dat we niet hebben verloren. Aan de situatie van Jan Vreman verandert voorlopig niets”, stelt technisch manager Peter Hofstede van De Graafschap.

Vertrouwen
Vreman zit vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard dus ook gewoon op de bank bij de Superboeren. „Het elftal mist vertrouwen, dat zie je terug op het veld. We kunnen niet verwachten dat dat van de ene op de andere dag terug is”, meent Hofstede. „Maar een overwinning kan niet te lang uitblijven. We blijven de situatie kritisch bekijken, maar voorlopig zien we geen reden om in te grijpen.”

De reactie van trainer Jan Vreman na de wedstrijd tegen Achilles '29.

De Graafschap heeft vrijdag een punt overgehouden aan de ontmoeting met Achilles'29. In Groesbeek eindigde de kelderkraker zoals ook begonnen werd: 0-0.