Volledig scherm
De Graafschap-trainer Jan Vreman. © ProShots

Vreman: 'Schitterende avond voor De Graafschap' (video)

DOETINCHEM -De opluchting was vrijdagavond van het gezicht van De Graafschap-trainer Jan Vreman af te lezen. De Doetinchemse eerstedivisionist pakte na zes wedstrijdenzonder overwinning uit met een 5-0 zege op Fortuna Sittard.

Vreman zag de afgelopen weken de druk op zijn positie flink toenemen, maar had eindelijk weer eens reden om te lachen. „Het was voor De Graafschap een schitterende avond. Ik heb genoten en ik denk met mij heel veel andere mensen", zei Vreman, doelend op de ruim 11.000 toeschouwers die op De Vijverberg aanwezig waren.

Oog van de naald
De coach van De Graafschap besefte dat de wedstrijd ook heel anders had kunnen lopen. In de eerste helft liet Fortuna Sittard enkele grote mogelijkheden onbenut. „Daar kropen we door het oog van de naald”, bekende Vreman. „Na rust hebben we laten zien wat we kunnen. We durfden weer te voetballen en de ballen kwamen aan.”

Jong PSV
De Graafschap klom door de zege naar de vijftiende plek. Over ruim twee weken gaan de Doetinchemmers op bezoek bij Jong PSV en kan de ploeg laten zien of er echt sprake is van een ommekeer. „Deze zege is schitterend, maar het moet nog verder”, zei Vreman. „We zijn nog niet daar waar we willen zijn.”

Bekijk hier de reactie van Jan Vreman na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.

De Graafschap heeft vrijdagavond voor euforie gezorgd op De Vijverberg. De Superboeren wonnen, na een met name moeizame eerste helft, met 5-0 van Fortuna Sittard.