Volledig scherm
De vrouwen van Achilles '29 in actie tegen PEC Zwolle. © Theo Peeters

Vrouwen Achilles'29 verslaan hekkensluiter PEC

GROESBEEK - Het vrouwenteam van Achilles'29 heeft de tweede overwinning van het seizoen geboekt in de eredivisie. Tegen hekkensluiter PEC Zwolle won de thuisploeg met 3-1.

Michelle van der Laan kopte vroeg in de eerste helft raak uit een vrije trap van Yvette Derks. De verdediger verving bij Achilles in de aanval de geblesseerde Annet van Hout.

Bovenliggende partij
De Groesbeekse ploeg bleef de bovenliggende partij tegen de Zwolse hekkensluiter. Bonita Theunissen kreeg twee opgelegde kansen, maar schoot naast en stuitte een keer op de Zwolse doelvrouw Nadja Olthuis.

Loopactie
Na een uur spelen maakte Bonita Theunissen de 2-0. Via een snelle loopactie omspeelde ze Olthuis. Vlak naar haar doelpunt maakte invaller Maxime Bennink de 2-1 voor PEC met een laag, hard schot.

Tegendoelpunt
Dat tegendoelpunt bracht de thuisclub niet van haar stuk, want een kwartier voor tijd besliste Joy Kersten de wedstrijd uit de rebound, na een schot van Theunissen: 3-1.

Achilles blijft door de overwinning PEC Zwolle voor en heeft nu zes punten uit acht wedstrijden.

Achilles'29: Verhoeven (45. Bosch); Ter Maat, Derks, Van Es, Verspaget (72. Schellekens); Bross, Mutsaers, Kersten, Eijkmans (77. Hopmans); Van der Laan, Theunissen.